Kreatív Kötés előtt és Kreatív Horgolás után, avagy az új magazinok margójára

Millió minta lehet az interneten, akár ingyenesen vagy fizetősen is, egy szép magazin sokkal többet ér. Várjuk, nézegetjük, egy év múlva, ha ismét abba az évszakba fordul az idő, újra elővesszük, talán előfizetők is leszünk, esetleg beköttetjük, arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés az, mikor Anya vagy Mama régi magazinjaira akadunk.

Nincs mit tagadni: a Fürge Ujjak Amélie-vé alakulásával majd későbbi eltűnésével űr maradt a hazai magazinpiacon. Természetesen akad néhány kivétel, akik saját indíttatásból, fonalszerelemből létrehozták a saját magazinjukat, de zászlóvivővé egyik sem emelkedett ki.

A Praktika magazin kiadója azonban felfigyelt erre az űrre, és elhozta nekünk a Simply Crochet és Simply Knitting magyar kiadását. Ennek örülnünk kell és sok-sok megvásárolt példánnyal kell meghálálnunk!

Ami pedig a magazin tartalmát illeti: ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek licensz lapok, vagyis egy magyar kiadó megvásárolta egy külföldi lap kiadási jogát. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy lefordíthatja és kiadhatja a saját nyelvén. Vagyis, ha abban a magazinban csak rajzos minták vannak, nem írhatja le szövegesen, sorról sorra. Ha pedig szöveges, akkor nem tehet bele mintákat. A magam részéről elég sok idegennyelvű oldalt követek/mintát horgolok és kötök, de angolszász területen még nem nagyon láttam rajzosat, vagy csak elvétve. Vagy gondoljatok csak a Garnstudio oldalon a Drops mintákra! Javarészt ott is szöveges leírások szerepelnek.

A lényeg, hogy kaptunk egy nagyon szép és igényes horgolós magazint, ami már valóban hiánypótló volt, és holnap érkezik a kötős testvérkéje is.

A Simply Crochet-t rendszeresen vettem egy időben, így a Kreatív Horgolás mintái már ismerősek voltak, de Simply Knittinggel még csak 2 szám erejéig volt dolgom, úgyhogy nagyon várom.

A rajzos minták hiánya miatt pedig ne aggódjatok, a szövegeset is meg lehet azért fejteni, ha mindenki a szívére teszi a kezét ;-)

És, hogy lesz-e valaha újra rajz? Lesz-e magyar horgolós és kötős magazin? Azt hiszem, ez már csak rajtunk, fonalbolondokon múlik! Ugyanis, ha igény van rá, az eredménye is meglesz, látjátok! Ha pedig kereslet is van rá, hamarosan biztosan kinövi magát önálló lappá.



Addig pedig szeressük magyarul a Kreatív Horgolást, és várjuk szeretettel a Kreatív Kötést! Én holnap biztosan addig megyek, amíg meg nem kaparintok egyet, és szépen el is teszem, ha már kiolvastam, mert azért a lányomnak (ha egyszer lesz egy pici Leányka) sokkal szívesebben adom oda a régi magazinjaimat, mint átküldök egy linket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése