Azok a csodás négyzetek

Tegnap este egy kötött négyzet képét mutattuk meg a Facebook oldalunkon, amit akár poháralátétként is használhatunk, ma reggel pedig egy kellemes "horgolókuckó" képével nyitottunk a napot, ahol pedig horgolt négyzetek sorakoztak az asztalon. Kérdeztétek, hogy van-e esetleg leírásunk, ezért készítettem Nektek egy összeállítást, amivel akár a kezdők is könnyen megtanulhatnak négyzeteket horgolni/kötni, az újrakezdőknek pedig garantáltan meglesz az első emlékkép és sikerélmény ;)

A négyzetekből pedig készülhet takaró, ruha, párnahuzat és mindenféle egyéb kiegészítő, melynek csak a képzeletünk szabhat határt.

Kezdjük a kötéssel! A négyzeteket és a belőlük készített takarókat inkább horgolják, de a kötés is előfordul. Képeket kevésbé találtam, de itt egy videó azoknak, akik szeretnének a tegnap esti Facebookos képhez hasonló poháralátétet kötni:



A horgolt négyzetek pedig hasonlóan egyszerűek. Íme néhány leírás és egy videó, hogyan készíthetünk a fentiekhez hasonló ruhát, takarót vagy párnahuzatot. A minták persze nem kőbe vésettek, bátran variáljátok őket!








Sok siker és örömet!

Leányka



1 megjegyzés: